Вдосконалення діяльності центру надання адміністративних послуг

11 Вересня 2014 21:21
adm.km.ua

adm.km.ua

Саме на таку тему організовано семінар – тренінг Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації за участі представників Центру політико-правових реформ (м. Київ) та Центру досліджень місцевого самоврядування (м. Львів). Захід відбувся за фінансової підтримки представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні.

“Кращою організаційною формою надання адміністративних послуг, безперечно, є центри надання адміністративних послуг, які призначені обслуговувати і громадян, і суб’єктів підприємництва. Громадяни мають витрачати мінімум часу та зусиль, при цьому отримувати якісні послуги. Адже саме за якістю цих послуг кожен оцінює турботу держави про нього та рівень поваги до прав і гідності громадянина” – зазначив, Юрій Драч, директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, відкриваючи семінар.

Питання державної політики та удосконалення законодавства з питань адміністративної реформи і адміністративних послуг, опрацювання зарубіжного і українського досвіду про кращі форми і практики надання адміністративних послуг, а також практична робота з формування переліків, інформаційних та технологічних карток адмінпослуг – ось коло питань, розглянутих учасниками семінару, серед яких заступники голів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) голів, відповідальні за координацію роботи з питань реформування системи адмінпослуг, керівники центрів надання адміністративних послуг, адміністратори, суб’єкти надання адмінпослуг, також президент Хмельницької торгово-промислової палати, директор департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” та заступник керівника апарату Волинської облдержадміністрації.

Захід відбувся у приміщенні Хмельницької торгово-промислової палати та став черговим продуктивним кроком у забезпеченні краянам доступності адміністративних послуг, що сприятиме реальному наближенню України до європейських стандартів.