Хмельницький пенсіонер віддав на армію більше половини пенсії

12 Вересня 2014 10:05
ngp-ua.info

ngp-ua.info

73-річний хмельничанин Віктор Старик перерахував на потреби української армії тисячу гривень.

Як повідомив він НГП, ця сума становить більше половини його пенсії. Він вважає, що зараз важливіше озброїти воїнів на Сході України, а сам він “якось проживе”.

“Я – дитина війни. Нашому поколінню довелось відбудовувати міста і села, будувати нові заводи, електростанції, мости і залізничні колії, що були знищені у Другій світовій війні. Наш життєвий шлях був тернистим. Зараз мав би бути заслужений та напрацьований старечий спокій, але його немає. У війні на Сході руйнується все те, що будувало наше покоління, там вбивають наших синів і онуків. А ми вже не здатні захищати нашу рідну Батьківщину. Тому створення глибокого і надійного тилу – наша єдина можливість допомогти”, – розповів літній хмельничанин.

Свій вчинок пенсіонер не вважає героїчним чи надзвичайним. Каже, що так мають вчиняти усі патріоти України. Проте рівень самопожертви та “затягування паску” кожен визначає сам для себе.

Також Віктор Федорович сподівається, що його вчинок висвітлений у ЗМІ когось надихне, когось підбадьорить, а когось, можливо, присоромить, але головна мета – привернути увагу людей до благодійності та змотивувати їх власним прикладом.

Тисячу гривень патріот в літах переказав на рахунок Міністерства оборони України.