“Таємниці мого міста”: невідомі історії з життя відомих людей

12 Вересня 2014 10:59
adm.km.ua

adm.km.ua

Унікальний соціальний проект “Таємниці мого міста” презентували 11 вересня в Кам’янці-Подільському у кінотеатрі “Сінема”. Участь в перегляді взяли міський голова Михайло Сімашкевич, представники засобів масової інформації та безпосередні учасники зйомок фільму.

Проект відкриває справжні таємниці з життя відомих особистостей та їхнього перебування в Кам’янці-Подільському. Трихвилинні ролики про Тараса Шевченка, Михайла Грушевського, Миколу Леонтовича, Сергія Уточкіна, Михайла Булгакова розповідають цікаві факти про їхнє проживання в місті над Смотричем.

“Це проект, який розкриває минуле малодосліджених сторінок нашого Кам’янця. Ми дізнаємося надзвичайні біографічні моменти з життя всесвітньовідомих людей, які декілька днів, чи місяців проживали на Подільській землі, а дехто навіть і починав тут свій творчий шлях. Ми маємо знати свою історію і повинні пишатися нею” – зазначив перед переглядом міський голова Михайло Сімашкевич.

Як розповів один із співавторів проекту Андрій Раднюк, є ще безліч ідей, які можна втілити в життя, бо Кам’янець-Подільський надзвичайно багатий на талановитих постатей.

Кам’янчани матимуть змогу ознайомитися з відеороликами з проекту “Таємниці мого міста”вже незабаром. З 15 вересня упродовж десяти днів перед початком фільмів, які показуватимуть в кінотеатрі “Сінема” для глядачів транслюватимуть історію одного з відомих митців, життя якого пов’язане з містом на камені.