У Хмельницькому закликають не обирати депутатів, які голосували за диктаторські закони

12 Вересня 2014 00:00

vsim.ua

vsim.ua

Не підтримувати народних депутатів на виборах-2014, які 16 січня голосували за закони, що порушували права людини, хмельничан закликають у громадському руху “Чесно”.

– Ми просимо виборців бути більш свідомими та вирішувати, кому місце у Верховній Раді розумом, а не емоціями, – говорить координатор руху “Чесно” у Хмельницькій області Олег Черненко.

Нагадаємо, серед тих нардепів, які підтримали диктатуру – шестеро від Хмельниччини. Це регіонали Віктор Бондар, Сергій Буряк та Олександр Герега, позафракційний екс-бютівець Василь Кравчук, комуністка Ольга Борита та позафракційний Сергій Лабазюк. Останній, зауважимо, через півроку після скандального голосування, 1 серпня, подав заяву з проханням відкликати свій голос.

Довідка “ВСІМ”: «Закони про диктатуру» – пакет законів, прийнятих Верховною Радою України у четвер, 16 січня 2014 року. Приймалися підняттям рук, без використання системи «Рада» та без обговорення, а їхні тексти стали доступні тільки після того, як депутати за них проголосували. Ці законодавчі акти, на думку більшості експертів, обмежували права громадян, надавали органам державної влади більшу свободу дій у сфері покарання учасників акцій протесту і мали на меті криміналізувати опозицію та громадянське суспільство. Прийняття законів стало реакцією влади на масові протести громадян.

Джерело: "ВСІМ"