Вантаж із Хмельницького для жителів сходу

13 Вересня 2014 17:48
ukurier.gov.ua

ukurier.gov.ua

Уже вдруге на звернення Червоного Хреста жителі Хмельницької області відправляють гуманітарний вантаж для тих, хто постраждав від воєнних дій на сході країни, – повідомляє видання “Урядовий кур’єр”. Цього разу вага гуманітарного вантажу, який відправляють у селище Рубіжне Луганської області, становить 22 тонни. Подоляни привезли засоби гігієни і продукти. Серед них овочі, олія, борошно, а також свячена вода з Почаєва. Усе розподілять між мирним населенням та пораненими.

«До мене звернулося Товариство Червоно Хреста із проханням посприяти в збиранні, організувати зберігання, складування, відвантаження гуманітарної допомоги для жителів Донецької та Луганської областей, які постраждали від воєнної агресії. Ми залучили одне з товариств області, яке надало складське приміщення. І в міру накопичення гуманітарної допомоги ця робота триватиме. З районів звозять продукти, тут усе сортуватимуть та відвантажуватимуть», — сказав голова обласної державної адміністрації Леонід Прус. Він відзначив активну позицію жителів області, які долучилися до такої важливої справи.

Разом з гуманітарним вантажем військовим, котрі боронять нашу землю, передали лист від 10-річної дівчинки, яка написала: «Дуже хочу, щоб кожен солдат із зони АТО повертався живим додому, щоб на всьому світі був тільки мир. Кріпіться та боріться за Україну».

Голова Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста Іван Горда зазначив, що їхнє прохання про допомогу керівництво облдержадміністрації й населення сприйняли з ентузіазмом. «Швидко організували роботу. Ми навіть не чекали, що буде зібрано стільки допомоги. Перший транш відправили тиждень тому. Ця акція тільки набирає обертів в Україні, а ми вже відправляємо другу партію допомоги. І думаю, що не останню, адже продукти надходять», — сказав Іван Захарович.

Інна МИХАЙЛОВА
для «Урядового кур’єра».