Заходи безпеки у дитсадках Хмельницького підсилять

15 Вересня 2014 10:31
proskurov.info

proskurov.info

Побоюючись проявів тероризму, Управління освіти прийняло рішення посилити безпеку дошкільнят. Яким чином це зробити – у кожному закладі будуть вирішувати окремо. Поки малюки в садочках безпечно граються і плачуть за матусями, міські управлінці мізкують, як подбати про їх безпеку.

Захистити найцінніший скарб вирішили освітяни у зв’язку з подіями в країні. Вільний доступ до садочків у Хмельницькому скоро обмежать. Як гарантувати безпеку дітей, кожен садочок вирішує самостійно. Хтось пропонує усім батькам зробити магнітні ключі, хтось поставити камери відеоспостереження і охоронця, але найоптимальніший варіант – встановити домофон, вважають в управлінні освіти.

Дошкільний заклад № 20-«Білочка», в центрі міста, тут 8 входів, 6 з них постійно відкриті. Завідуюча Антоніна Василівна каже, що навіть у мирний час були випадки, коли сюди заходили заблукалі.

Скоро у цього малюка з'явиться конкурент, проте вже без зброї, і охороняти він буде не пісочницю, а вхід у садочок. Таке рішення прийняли на загальних зборах.

Скоро у цього малюка з’явиться конкурент, проте вже без зброї, і охороняти він буде не пісочницю, а вхід у садочок. Таке рішення прийняли на загальних зборах.

Коштів на утримання охоронця батькам не шкода. Проте, пані завідуюча не хоче в скрутний час обтяжувати батьків додатковими виплатами. Де взяти кошти на зарплату новому колезі вже знає.

Наразі, в жодному садочку міста поставити системи захисту ще не встигли. Користуючись нагодою, управлінці просять батьків з розумінням поставитись до такого рішення.