У Хмельницькому судитимуть розповсюджувачів “Новоросії”

16 Вересня 2014 11:12
112.ua

112.ua

Сьогодні Хмельницький міськрайонний суд розпрочне розгляд справи щодо трьох мешканців обласного центру, які займалися розповсюдженням путінської газети “Новоросія”.

Засідання відбудеться о 15.00 за адресою: вулиця Героїв Майдану, 54.

У соціальних мережах активісти закликають небайдужих містян прийти під стіни суду.

“Я хочу, що б всі, кому не байдуже до майбутнього країни, своєї долі та долі своїх дітей, прийшли до стін суду та допомогли суддям винести справедливий вирок, і хоч якось відімстити за смерті тих хоробрих вояків, за поламані життя, сльози матерів та жінок”, – написала “Вконтакті” Анастасія Берегова.

Як писав НГП, у липні співробітники СБУ в Хмельницькій області припинили протиправну діяльність групи осіб, які закликали до підтримки терористичних бандформувань зі Сходу.

Зловмисники активно розповсюджували сепаратистські газети «Новороссия», влаштовували відеоконференції в мережі Інтернет, під час яких закликали громадян України до протидії законній владі.

У ході обшуків за місцем проживання затриманих вилучено ще 250 примірників газети “Новороссия”, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку, рукописні записники, які підтверджують їхню протиправну діяльність.

Було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.110 ККУ (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), яка передбачає позбавлення волі строком від трьох до п’яти років.