Як кажуть класики, ми мусимо «ногами стояти в Україні, а головою бути в Європі»

16 Вересня 2014 19:24
tomenko.ua

tomenko.ua

Виступаючи сьогодні в парламенті напередодні ратифікації Угоди про асоціації України та Євросоюзу, радник Президента України, народний депутат Микола Томенко нагадав, що ще півроку тому він говорив про те, що у нас єдиний вибір: якщо ми не захочемо вчитися, то нас заберуть в армію.

«І тоді, більше півроку тому, це сприймалося як жарт, вигаданий у соцмережах. Тепер, коли ми ці півроку пройшли зі смертями наших хлопців, ця придумана анекдотична ситуація стає не просто трагічною, а знаковою. Не захотіли вчитися – Росія забрала служити в армію. Тому сьогодні мусимо виправляти помилки, які були допущені. І, на жаль, їх виправлення займе не один рік», – зазначив М. Томенко.

Він зауважив, що українці історично захищали Європу від кочівників, різних війн, від більшовиків, фашистів. «Тепер настав час, щоб і Європа нас почала захищати», – зазначив політик.

«Підписання цієї Угоди – не свято, а щоденна робота, яку ми маємо почати вже сьогодні. Бо жити в Європі – це означає ліквідувати корупцію, працювати за європейськими стандартами та повернути європейські цінності в наше життя. І це залежить від кожної людини. Тому давайте, як кажуть класики, будемо стояти ногами в Україні, а головою – в Європі», – закликав М. Томенко.