За стаціонарний телефон платитимемо на 14-27% більше

16 Вересня 2014 18:57
taras6a.org

taras6a.org

На Хмельниччині зросла абонентна плата за користування телефонним апаратом для населення.

Згідно з рішенням Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформації, найближчим часом передбачено введення в дію нових Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги. А саме: тарифів на міський та сільський телефонний зв’язок шляхом збільшення абонплати в один етап. В середньому на 15,5% для всіх категорій споживачів та з урахуванням диференціації у відсотковому відношенні між міським та сільським телефонним зв’язком. Зокрема, відбудуться наступні зміни тарифів: 

на міський телефонний зв’язок — збільшення абонплати за користування телефоном для всіх категорій абонентів на 14%;

на сільський телефонний зв’язок – збільшення абонплати за користування телефоном для всіх категорій абонентів на 27%.

До прикладу, абонентна плата за користування телефонним апаратом для населення і бюджетних установ міст і райцентрів становитиме 33 гривні 26 копійок без погодинної оплати місцевих розмов, і з погодинною оплатою — 29

гривень 91 копійка. Нова абонплата за місцевий телефонний зв’язок для населення сіл і селищ міського типу складе 26 гривень 32 копійки без погодинної оплати і 23 гривні 01 копійка — з погодинною (всі тарифи вказані без ПДВ).

Зростання абонплати встановлено і для небюджетних організацій, яка складе 47 гривень 63 копійки без погодинної оплати місцевих розмов, і з погодинною оплатою — 43 гривні 08 копійок. Для сіл і селищ нова абонплата зросте до 41 гривні 29 копійое без погодинної оплати і 36 гривень 15 копійок — з погодинною.

Рішення про нові Граничні тарифи набрало чинності 15 вересня. За попередніми даними, впровадження запропонованих тарифів сприятиме росту надходжень до державного та місцевих бюджетів.