Кам’янець-Подільська художня школа відзначила ювілей

18 Вересня 2014 14:21
kultura.km.ua

kultura.km.ua

Митці лише тоді можуть творити справжнє мистецтво, коли вони вільні, незалежні, розкуті. Вільні від догм та розкуті в творчих пошуках. Таких художників випускає у світ Кам`янець-Подільська дитяча художня школа.

Саме з нагоди 45-літнього ювілею з дня створення дитячої художньої школи 09 вересня у Виставковій залі відбулось відкриття художньої виставки «Ллється творчість з дитячих долонь».

Зі стін Виставкової зали на усіх присутніх заглядали дитячі роботи, виконані в техніках акварельного, олійного живопису, розпис по шовку, графіка, писанки, керамічні вироби, витинанки та розписи по склу. Значна частина робіт присвячена українському фольклору та творчості українських поетів і письменників.

На відкриття виставки завітали випускники школи, викладачі та студенти навчальних закладів міста, наукові працівники музею, ЗМІ та гості міста.

З вітальним словом виступили директор дитячої художньої школи Олена Савчук, начальник управління культури і туризму Петро Гаврилюк, заслужений художник України, професор кафедри мистецьких дисциплін національного університету ім. І.Огієнка Борис Негода та інші гості.