Музей історії міста Хмельницького запрошує на відкриття особливої художньої виставки

19 Вересня 2014 12:24
wikimedia.org

wikimedia.org

24 вересня о 17.00 у мистецькій залі музею історії міста Хмельницького відкриється художня виставка «Україна в камені», яку представляє хмельницьке приватне підприємство «Подільський камінь». Виставка ця незвична насамперед тим, що роботи створені безпосередньо на поверхні кам’яних брил і виконані в різноманітних техніках.

У 2007 році Андрієм Свистуном було засновано приватне підприємство «Подільський камінь». Прийшовши у цей бізнес новачком, розпочавши справу зі скромного капіталу, переборюючи багато різних перешкод, разом із командою працівників-однодумців він зумів створити підприємство, що є одним з кращих у Хмельницькій області.З  часом краса і магія каменю надихнула  на створення  художньої майстерні.

У березні 2012 року під керівництвом молодого талановитого художника Володимира Дідори організовується художня майстерня, яка створює картини-барельєфи, скульптури, ікони, гравюри ручної роботи.

Роки наполегливої праці та віри у своє діло вкарбовують в історію підприємства оригінальність робіт, ідей, високу майстерність творчих працівників, їхні нагороди, особисті перемоги і приємні життєві моменти.

«Кожного року рівень наших робіт покращується, ми шукаємо альтернативні шляхи їхнього вдосконалення, використовуємо новітні тенденції обробки і збереження каменю. Незмінним залишається те, що всі твори виконуються ручною працею, багато робіт авторські, ідеї яких розроблені нашими майстрами, дизайнерами, – розповідає Андрій Свистун. – На сьогодні ми беремо участь у багатьох виставках, ярмарках, здобуваємо призові місця у різних творчих категоріях. Наші роботи є у приватних колекціях відомих людей України. У нас працює команда різних за стилем і світосприйняттям фахівців, які підтримують і створюють майстерню такою, якою вона є на сьогодні. Нині у нас працюють такі майстри, як Володимир Дідора, Юрій Лисневич, Аліна Колядова, Ганна Островська, Анастасія Григорчук, Юлія Горнюк. Наші роботи не можуть залишити байдужими людей, які вміють бачити красу, людей, які прагнуть мати серед речей, що їх оточують, щось надзвичайне і просте водночас, що пов’язує в собі творіння людини і природи. Камінь утворюється у надрах землі мільйони років і, як стверджують мудреці, у кожного каменя своя унікальна душа, адже недаремно з давніх-давен йому приписувалися властивості оберегу та зцілення. А ще слід пам’ятати, що кожна робота є втіленням не лише декоративної функції, а й надихає, і гармонізує свого власника».

Музей історії міста Хмельницького запрошує всіх охочих на відкриття цієї унікальної художньої виставки, що відбудеться в його мистецькій залі 24 вересня о 17.00.