22 вересня – Всесвітній день без автомобіля

22 Вересня 2014 11:00

велоУ зв’язку з постійним збільшенням кількості автомобілів у всьому світі екологічна ситуація на планеті істотно погіршилася. Саме тому щорічно 22 вересня святкують Всесвітній день без автомобіля. Свято започаткували французи в 1998 році, які у цей день відмовляються від транспортного засобу на користь велосипедів або пішої ходьби.
Автомобільні вихлопи дають до 90% забруднення повітря в мегаполісах діоксидом азоту, оксидом вуглецю, діоксидом сірки, важкими токсичними металами та іншими шкідливими речовинами. Сумарний обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферу в українських містах складає від 30 до 80 відсотків.
За даними Головного управління статистики в Хмельницькій області, автомобілі нашого краю, протягом року викидають в атмосферу майже 64 тисячі тонн забруднюючих речовин. Левова частка припадає на обласний центр.
Шановні хмельничани! Давайте задумаємося і спробуємо провести тільки один день без використання особистого автотранспорту. Цим ми неодмінно зробимо істотний внесок не тільки в наше власне здоров’я, здоров’я наших дітей і близьких, але й в здоров’я нашої рідної планети!