Студенти Хмельницького музучилища виступили за створення пішохідної доріжки у вигляді клавіш фортепіано

24 Вересня 2014 11:00
ngp-ua.info

ngp-ua.info

Ініціативна група студентів Хмельницького музичного училища ім. В. Заремби підтримала ідею місцевих громадських діячів щодо облаштування пішохідного переходу поблизу цього навчального закладу (вулиця Проскурівська) у вигляді клавіш фортепіано.
Так може виглядати перехід поблизу хмельницького музучилища

Разом з тим, студентство просить вмішатися у ситуацію начальника управління культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА Ірину Трунова і допомогти подолати бюрократичні перепони.

“Нам відомо, що на перешкоді втілення такої гарної ідеї стоїть бюрократія та “норми закону” увигляді вимог ДСТУ 2587:2010, однак запевняємо, що така розмітка у жодному разі не створить перешкод дорожньому руху, а навпаки допоможе пильніше виконувати Правила дорожнього руху з усіма його учасниками”, – впевнені у музучилищі.
“Наша держава готується до входження у Європейський Союз, де діють цивілізовані правила та відповідні стандарти. Проте виникає питання, чому у Варшаві створено пішохідний перехід у вигляді клавіш фортепіано імені Шопена, а у нас таке не можливо втілити в життя?” – дивуються студенти.

Всього зібрано майже 80 підписів музучилища за облаштування пішоходного переходу.

У блозі “Незалежного громадського порталу” один із авторів цієї ідеї, голова правління ГО “Хмельницький молодіжний клуб розвитку” Степан Кушнір писав, що проти починань громадськості виступив головний даішник Хмельниччини Дмитро Кийов.

“У розумінні пана Кийова в ДСТУ 2587:2012 мало бути прописано буквально, що дозволяється створення пішохідного переходу саме в формі клавіш фортепіано? Те, що не заборонено – те дозволено. Але не для в. о. начальника, тому з ним ми будемо вести далі розмову в його улюбленій формі – писати листи”, – переконаний Кушнір.