У Старокостянтинові відновить роботу військовий госпіталь

24 Вересня 2014 19:10
from-ua.com

from-ua.com

У місті Старокостянтинові Хмельницької області місцевий військовий госпіталь, який був закритий рік тому, відновить свою роботу. Відкриття госпіталю має відбутися найближчим часом. Принаймні, про це повідомив Міністер оборони України Валерій Гелетей у своїй відповіді на запит народного депутата Олександра Корнійчука.

«Кілька тижнів тому до мене звернулися військові медики з проханням посприяти у тому, щоб відновити роботу Старокостянтинівського військового госпіталю. Справа у тому, що у 2013 році, під час проведення реформи в медичній службі Збройних Сил України, колись відомий на усю Україну військовий госпіталь був переформатований у поліклініку з денним стаціонаром. Звісно, сьогодні, коли в Україні тривають бойові дії на Сході, є потреба у відновленні роботи госпіталю, де могли б лікуватися та проходити реабілітацію поранені бійці АТО. Тому мною було підготовлено депутатське звернення на ім’я Міністра оборони України Валерія Гелетея з проханням відновити роботу Старокостянтинівського військового госпіталю», – каже нардеп Олександр Корнійчук, який і сам родом зі Старокостянтинова.

До речі, завдяки зусиллям працівників поліклініки було збережено будівлі та майно військового госпіталю, що дозволяє відновити його роботу на 60-100 ліжок без зайвих затрат. Єдине, доведеться набрати додатковий медичний та обслуговуючий персонал, тобто, створити у Старокостянтинові понад 20 нових робочих місця.

Територія госпіталю представляє собою зелений масив загальною площею 9,74 га з компактно розміщеними основними та допоміжними будівлями та спорудами, необхідними системами опалювання, холодного та гарячого водопостачання, каналізацією. Медичні відділення та кабінети розміщені в типовому головному корпусі, до якого прилягає зона хвойних, листяних та фруктових насаджень, що створює мікроклімат, який позитивно сприяє лікуванню хворих. Подейкують, що на цю територію, як і на приміщення госпіталю, уже були «поклали око» місцеві ділки, які хотіли «прихватизувати» ласий шматок під черговий готельно-розважальний заклад.