У Хмельницькій області швидкі їздять по GPS

25 Вересня 2014 13:00

скорая-8Завдяки реформуванню системи екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Хмельницькій області вдосконалюють систему надання першої медичної допомоги.

Про це заявив начальник департаменту охорони здоров’я Яків Цуглевич на колегії облдержадміністрації.

Зокрема, у рамках програми реформування системи екстреної медичної допомоги та медицини катастроф планується створення єдиного оперативного диспетчерського пункту з використанням сучасних GPS-технологій.

З цією метою розроблено проектну документацію з позитивним експертним висновком, що схвалює ремонтні роботи та встановлення нового обладнання на 82 тис. грн.

На сьогодні 75 з 96 бригад обладнані системами GPS-навігації. Завдяки цьому є змога контролювати кількість спаленого пального та й швидкі не блукають по населених пунктах.

Пан Цуглевич наголосив, що, відповідно до кількості населення в області, повинно функціонувати 130 бригад швидкої допомоги, фактично ж функціонує 96. Із них 39 лікарських та 57 фельдшерських. У Білогірському, Старосинявському та Віньковецькому районах не функціонує жодної лікарської бригади швидкої допомоги.

Довідка НГП. На початку 2014 року в медичному автопарку області було 90 машин класу “А”, 47 машин класу “В” та 5 автомобілів класу “С”. З них лише чотири десятки цих автомобілів молодше 5 років.

Наразі 12 автомобілів швидкої потребують негайного списання, 7 автомобілів потребують капітального ремонту.