Кримінальне провадження щодо зайняття приміщення аптеки №1 закрито

27 Вересня 2014 12:00

Натомість на представників територіальної громади склали протоколи про адмінправопорушення, правоохоронці обіцяють невдовзі їх “виселити” із приміщення.
Нагадаємо, що 12 травня люди, які називають себе представниками територіальної громади міста Хмельницького, та представники «Автомайдан-Хмельниччина» зайняли приміщення у будівлі аптеки №1 по вулиці Кам’янецькій, 38. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею 356 Кримінального кодексу України — самоуправство, яка передбачає штраф до 850 гривень, виправні роботи терміном до двох років або арешт строком до трьох місяців. Втім, незважаючи на те, що представники територіальної громади досі володіють приміщенням (правоохоронці вирішили не застосовувати силу), кримінальну справу закрито.

“Для відповідальності за статтею 356 Кримінального кодексу має бути нанесена матеріальна шкода у розмірі понад 61 тисячу гривень. Втім такої шкоди немає, приміщення і досі залишається у власності комунального підприємства”, – розповідає заступник начальника міського відділу міліції Сергій Трач.

Тому кримінальне провадження закрито, натомість на цих осіб складено протоколи про адмінправопорушення за статтею 186 Кодексу України про адміністративні правопорушення — самоуправство. Стаття передбачає попередження або накладення штрафу від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 85 грн).

“Чекаємо на рішення суду на користь міської ради, а воно таке буде. Тоді відкриють виконавче провадження із залученням працівників правоохоронних органів, і ми зможемо його виконати. Адже на сьогодні не існує правового механізму, як цих людей вигнати із зайнятого ними приміщення”, – каже Сергій Трач.