Хмельницький “на порозі” епідемії ГРВІ

2 Жовтня 2014 15:13
ngp-ua.info

ngp-ua.info

З настанням холодів хмельницькі лікарі вже зафіксували зростання захворюваності на гострі респіраторні інфекції, викликані різними вірусами.

Хворіють усі – і діти, і дорослі. Інфекційні відділення та лікарні заповнені хворими на сто відсотків, та пацієнти продовжують надходити.

Лікарі кажуть, що епідемія грипу та ГРВІ восени буде обов’язково, це спостерігається уже багато років і є нормою для цього сезону.

«Останні кілька днів ми спостерігаємо збільшення захворювання на грип та ГРВІ. 80% пацієнтів нашої лікарні – це хворі на такі захворювання. В основному люди надходять до нас уже у запущеному стані. Вірусів, що викликають респіраторні захворювання понад двохсот, їх одразу розпізнати не можливо, тому ми постійно проводимо аналізи, робимо проби та підбираємо необхідне лікування», – зазначила головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна.

Інфекціоністи наголошують, що цьогоріч «ходить» не просто грип, а парагрип, який має ті самі симптоми, але відрізняється меншою інтоксикацією організму. Найбільш частіше у хворих спостерігаються ларингіти, фарингіти, рідше пневмонії та гайморити.

Перші признаки грипу та ГРВІ: нежить, біль у горлі, загальна слабкість, невисоке підняття температури. Віруси не лікуються антибіотиками, але дуже «бояться» звичайної води. Тому при таких симптомах дуже важливо пити багато простої води.