На Хмельниччині школярів навчають військовій справі

7 Жовтня 2014 10:17
shepetivka-rada.gov.ua

shepetivka-rada.gov.ua

На захисті власного життя та Вітчизни. Правоохоронці Хмельниччини заходилися навчати школярів азів військової підготовки. Курси провадять просто неба на тренувальній базі спецпідрозділу “Богдан”.

Теорія без практики нині не на часі. Надто, коли йдеться про військову підготовку. У цьому певна 11-класниця Марина. Дівчина із захопленням спостерігає, як правоохоронці вправляються в рукопашній і стріляють по мішенях. Кілька хвилин, і школярка теж бере до рук зброю, та просить допомогти прицілитися.

На Хмельниччини взялися навчати юне покоління азів військової підготовки. Під пильним оком правоохоронців старшокласники опановують стрільбу з автоматів, вправляються в рукопашному бої, долають кілометрові смуги перешкод, тренуються розрізняти бойові припаси та надавати першу медичну допомогу. Муштрують дітей бійці спецпідрозділу “Богдан”.

Андрій Береговий, співробітник спецпідрозділу Богдан:

– В першу чергу треба, щоб людина – чоловік, працівник міліції, будь якого спецпідрозділу, військовий – фізично був підготовлений. Це перше. Друге – це вміння й навички стрільби з автоматичної та будь-якої зброї. Третє – це дисципліна обов’язково повинна бути. Психологічно людина повинна бути підготовлена.

Освітяни ініціативу правоохоронців підтримують. І додають: донедавна військову тематику доводилося вивчати тільки теоретично, адже в школах немає зразків зброї і спецзасобів.

Валентин Бігус, вчитель захисту Вітчизни:

– Перш за все, діти повинні подивитися, що мається на озброєнні у наших сучасних підрозділах силових. Вони повинні, скажем, виховуватися в дусі, і як громадяни України, і з повагою до цих військових, які виконують свої обов’язки.

Нині охочих відвідати курси захисту Вітчизни не бракує. На уроки записалися майже всі старшокласники міста.

Авторство: Юлія Корчевська, Сергій Кацан

Джерело: svidok.ua