Дітлахи нарешті отримають повноцінний дитячий садок

8 Жовтня 2014 11:33
Фото Дмитра Шеремети

Фото Дмитра Шеремети

Дитсадок в наш час у віддалених селах як розкіш.

На Шепетівщині дітлахи двох населених пунктів Саверці та Лотівка до цього часу не мали повноцінного дошкільного навчального закладу. Та вже за короткий час ситуація змінилася – зараз тут діє різновікова група. В перспективі ж малята отримають повноцінний садочок.

Маленькі хлопчики та дівчатка розсипалися на дитсадківському ганку. Деякі з них вже в наступному році підуть до школи. Тож основи знань здобувають саме тут, в різновіковій групі. Діти залюбки граються одне з одним.

Зараз в садок в Лотівку ходить 21 дитина. Троє старших готуються до школи. В 2011 році малюків-дошкільнят налічувалося лише 6. З роками народжуваність в селах Лотівка та Саверці пішла вгору. Зробити садок повноцінним заважав брак холодильного обладнання та спальні. Тож батьки змушені були забирати дітей після першої половини дня. Допомогти садочку зголосилися у фонді «Зміцнення громад». Все необхідне для харчування дітей, пральна машинка та ліжечка для спальні вже закуплені. Для цього благодійники виділили близько сорока тисяч гривень.

Через розширення дитсадка в повноцінний дошкільний заклад «Зернятко» тут планують збільшити штат працівників з 2 до 7 чоловік. Тож такою реорганізацією не лише батьки, а й нові працівники завдячують фонду «Зміцнення громад». Подібна підтримка дошкільнят у фонді вже стала традицією.

Повноцінний садочок лотівчани планують отримати до грудня. Тут для його існування є гарні перспективи – в наступному році до «Зернятка» підуть ще 10 малюків. А благодійний фонд «Зміцнення громад», в свою чергу, й надалі обіцяє підтримку підростаючого покоління на селі.

Джерело: khmelnytsky.com.ua