Микола Томенко: Спортивна реформа потрібна, але робити її повинні не бізнесмени, а фахівці

8 Жовтня 2014 13:24
tomenko.ua

tomenko.ua

Виступаючи на ХХІХ звітно-виборній Генеральній асамблеї Національного олімпійського комітету після переобрання президента НОК Сергія Бубки та обрання віце-президентів НОКу, серед яких і Микола Томенко, він наголосив на тому, що необхідно вже зупинити дискусію про те, потрібна чи ні Україні реформа спортивної галузі.

«Вона давно вже потрібна. Інша справа, що вона повинна бути такою реформою, яка не зруйнує залишки спортивної інфраструктури, дитячих спортивних шкіл та центрів олімпійської підготовки, а вибудує адекватну систему більш ефективної роботи в спорті, посилить роботу в сфері фізичної культури та виховання, дасть можливість розвивати масовий спорт, а не заробляти на спорті», – сказав Микола Томенко.

Він запропонував учасникам асамблеї підтримати звернення до Міністерства молоді та спорту України з пропозицією не проводити жодних загальнонаціональних заходів, зокрема таких, як Спортивний конгрес України, що запланований на 16 жовтня 2014 р., до того моменту, поки не буде знайдено консенсусу серед фахівців стосовно того, якою повинна бути спортивна реформа.

Абсолютна більшість учасників Генасамблеї НОКу підтримали таку пропозицію.