На Хмельниччині від «конвертної» до «білої» зарплати перейшли майже півтори тисячі найманих працівників

10 Жовтня 2014 11:32
zn.ua

zn.ua

Контрольно-перевірочними підрозділами управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області цьогоріч проведено 178 перевірок роботодавців, які виплачували заробітну плату та інші доходи з порушенням вимог податкового та трудового законодавства.

У результаті порушники – юридичні особи доплатять у бюджет близько 2,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та майже 305 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування. Підприємцям – фізособам донараховано відповідно 208 тисяч гривень ПДФО та 123 тисячі гривень ЄСВ.

На злісних порушників вимог податкового законодавства складені протоколи про адміністративні правопорушення, які направлені для розгляду до суду. На даний час до адміністративної відповідальності притягнуто 135 порушників.

Також протягом року на теренах області податківцями виявлено 1443 громадянина, які не були оформлені їх працедавцями на роботу згідно до вимог трудового законодавства. Примітно, що протягом січня-вересня минулого року на Хмельниччині було легалізовано 1426 «сірих» наймитів. З витягнутих на «світло» трудових грошових винагород ці громадяни мають сплатити загалом 67 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 82,7 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування.

Крім того, у результаті проведених заходів витягнуто з «тіні» та залучено до державної реєстрації 620 фізичних осіб як суб’єктів підприємницької діяльності (у 2013 році – 501). Ними до бюджету також додатково сплачено 217 тисяч гривень податків.

«Виплата гідних зарплат – це, як відомо, один з аспектів реалізації гарантованого Конституцією права громадянина на працю та її належні умови. Саме тому наш діалог з роботодавцями краю у цій царині продовжується, і, власне, вже дає все вагоміші результати, адже завдяки ньому все більше краян отримують «білі» робочі місця», – зазначив керівник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Мар’ян Зеленецький.