Проблеми з нестачею дитячих садочків в селах потроху вирішуються

14 Жовтня 2014 14:31
Фото Дмитра Шеремети

Фото Дмитра Шеремети

Маленькі жителі села Федорівка, що на Красилівщині, напередодні переступили поріг нового будиночку, в якому будуть навчатися перед тим, як сісти за шкільну парту.

В селі Федорівка гостро стояла проблема з дитячим садочком, оскільки старе приміщення не могло вмістити усіх дітей. Батьки були змушені залишати дітей вдома та виховувати самотужки. Завдяки спільним зусиллям благодійного фонду «Зміцнення громад», корпорації «Сварог Вест Груп», районної адміністрації, праці батьків діти зможуть навчатись в таких чудових умовах.

Відкриття садочка супроводжувалось святковим концертом. Після урочистого перерізання святкової стрічки, малеча перетнула поріг затишного різнобарвного приміщення разом з героями мультсеріалів та веселими клоунами.

Такі умови спонукатимуть та надихатимуть дітей до навчання перед шкільною партою. Вартість проекту чимала, але це того варте. Директор благодійного фонду «Зміцнення громад» Тетяна Василик каже: посмішки та радість дітей безцінна.

Батьки чекали такої події дуже давно, адже раніше їм доводилося міститись в старому приміщені або залишати дітей вдома. Тепер своїх маленьких чад можна віддати в надійні руки вихователів.

Сільський голова Василь Чорнобай впевнений: відкриття садочку свідчення того, що в його села є майбутнє.

Дитинство буває тільки раз, коли воно радісне і щасливе – це запорука хорошого майбутнього. Завдяки допомозі благодійників діти у Федорівці все це матимуть.

Джерело: khmelnytsky.com.ua