У Кам’янці-Подільському бездієвих правоохоронців можуть звільнити або відправити в зону АТО

21 Жовтня 2014 09:00
tomenko.ua

tomenko.ua

У Кам’янці-Подільському близько 80 кам’янчан взяли участь пікетуванні міськвідділку міліції. Акція протесту відбувалась за ініціативи “свободівців” , окрім пересічних мешканців підтримати їх прийшли також представники “Правого сектору”.

Як повідомив НГП голова Кам’янець-Подільської міської організації ВО “Свобода” Михайло Посітко, причиною пікету стало побиття члена їхньої партії. Минулої п’ятниці, 17 жовтня на перехресті проспекту Грушевського та вулиці Червоноармійської активісти “Свободи”, помітивши автомобілі, що припарковані з порушенням правил дорожнього руху, викликали співробітників ДАІ, щоб ті розібрались з ситуацією.

За словами “свободівців”, після цього спільно з товаришем на них напав чоловік скандальної кандидатки до Верховної ради від партії “Сильна Україна” Тетяни Остафійчук Юрій (прізвисько Остап). Внаслідок цих подій Олександр Борецький-Волошинський отримав тілесні ушкодження. Поряд з бійкою були працівники ДАІ та міліції, які ніяк не відреагували на це.

“Вони (ДАІ і міліція – НГП) бачили, хто був присутній на цій події, але не прийняли жодних дій для ідентифікації цих людей. Натомість склали акт про вчинення нападу “невідомими особами”, – заявив один з учасників конфлікту Сергій Харламов.

Активісти пропонували або звільнити правоохоронців та даішників, або ж відправити їх в зону АТО. До протестувальників вийшов начальник міськвідділу міліції Віталій Козярук , який запевнив, що вже розпочалось службове розслідування стосовно правоохоронців. Результати перевірки пан Козярук обіцяє оприлюднити до цієї п’ятниці.

Виступив також начальник міської Державтоінспекції Ігор Безпалий. Він запевнив, що на період проведення службової перевірки ці працівники ДАІ відсторонені від виконання службових повноважень. На вимогу націоналістів головний діашник Кам’янця погодився на їхню вимогу: звільнення винних або відправка в АТО.