У виправній колонії №58 – знову «голодний протест»

22 Жовтня 2014 14:59
khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

За словами в’язнів, апетит відбила адміністрація, яка жорстоко знущається над ними.

Створила нелюдські умови та зовсім не дбає про своїх підлеглих. У керівництва установи є своє пояснення з приводу заколоту, кажуть: це робота так званих кримінальних авторитетів, котрі намагаються порушити порядок у виправній колонії.

Так звані «королі кримінального світу» спеціально підбурюють ув’язнених на порушення порядку. Таким чином намагаються «прибрати» начальника зони. Той не дозволяє у буцегарні розквіту кримінального правління. Тому засуджені вдаються до різних хитрощів: починаючи з голодування, закінчуючи травмуванням власного тіла. Володимир Хомяков керує установою більше 10 років і такі протести для нього вже не дивина.

Офіційно засуджені вимагають покращення побутових умов та догляду за ними. А ще дозволити їм те, що закон не дозволяє. На камеру жодний ув’язнений не пояснив, чому він втратив апетит. Бо така щира розмова для нього може стати останньою.

Чоловіки, які ув’язнені до довічного позбавлення волі, не розуміють своїх побратимів. Кажуть: годують у колонії смачно та ситно, дозволяють працювати, надають медичну допомогу. Єдине, чого не вистачає – волі. Але в цьому звинувачують лише себе.

Не підтримує протест і Валерій, каже, що не бачить причин для голодування.

Засуджені голодують, але по-хитрому, вони відмовилися від прийому тієї їжі, яку надає установа. А от від домашніх передач не поспішають відмовлятися.

Представники спостережної комісії впродовж дня проводили перевірки. Спілкувалися з засудженими, оглядали житлові приміщення та харчовий блок. Жодних порушень не виявили.

Крапку в цій історії має поставити прокуратура, яка наразі вивчає усі обставини справи.