Шини та страйк на дорозі

24 Жовтня 2014 13:31
podilska.info

podilska.info

Мешканці Чорного Острова оголосили боротьбу руху великогабаритного транспорту.

Через курсування величезних вантажівок практично усі будинки однієї з центральних вулиць селища у прямому значенні тріщать по швам. Крім того, люди бояться за власну безпеку, від гуркоту машин не мають покою ні вдень, ні вночі. З проханням відремонтувати дорогу та налагодити на ній нормальний рух селяни безрезультатно оббили пороги всіх можливих інстанцій. Через байдужість чиновників – взялися до радикальних методів.

Вже майже тиждень на вулиці Садовій, що у Чорному Острові, стоять своєрідні блокпости. Таким чином місцевий люд вийшов боронити свою безпеку. Адже за кілька останніх років спокійна Садова перетворилася у справжній автобан. А все тому, що нею і вдень, і вночі курсують величезні фури на Нарковецький цукровий завод.

Кілька років тому Садову взялися ремонтувати автодорівці. Засипали щебенем на тому і усе. Гігантські машини дорогу уже розбили вщент. Місцеві мешканці втратили спокій та сон.

Далі більше. Поволі втрачають і будинки. Від інтенсивного руху і старі, і нові хати почали руйнуватися. Тріщать по швам стіни, осідає фундамент. А вузькою вулицею без тротуарів небезпечно ходити.

Люди написали десятки звернень до різних інстанцій. Та на біди мешканців Садової схоже було наплювати минулій владі.

Не поспішає вирішувати біди і теперішня. Вулиця Садова належить до доріг територіального значення, якими опікується облавтодор. Все що просять мешканці врешті-решт відремонтувати 400 метрів дороги та встановити певні обмеження руху.

Все, чого вдалося досягти за кількарічні ходіння по муках – це встановлення знаку про заборону руху великогабаритного транспорту. Та водії на нього особливо не зважають. І це частенько проводить до конфліктів.

Сьогодні, дорожні затори, мітинг та постійні дзвінки до посадовців таки дали результат. У Чорний Острів приїхала обласна комісія у складі ДАІвців та транспортників. Долучився до її роботи представник цукрового заводу. Чиновники врешті взялися митикували, як зарадити людям. Домовилися передбачити кошти на капремонт в обласному бюджеті наступного року.

Поки ж знову підсипатимуть Садову щебенем. А ще встановлять повідомлення про заборону великогабаритного транспорту цією дорогою в нічний час. Втім чи реагуватимуть без відповідного контролю водії на такий знак, і чи поверх щебеню таки з’явиться асфальт залишається питанням з багатьма невідомими.