Черкаський досвід Центру реабілітації учасників АТО необхідно поширити на всю Україну

25 Жовтня 2014 13:31
dzvin.org

dzvin.org

Радник Президента України Микола Томенко відвідав Центр реабілітації учасників АТО, який відкрили в Черкаському обласному госпіталі для ветеранів та інвалідів війни.

Микола Томенко зазначив, що такий Центр – один із перших, що почав працювати в Україні, і нагадав, що ідея відкриття подібних закладів вперше обговорювалася під час перебування П. Порошенка в Черкаській області.

«Разом з учасниками АТО в обласному госпіталі також лікуються ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій в Афганістані та інших «гарячих точок». Очевидно, що це правильний підхід, що в одному лікувально-профілактичному закладі поєднуються кілька поколінь людей, що пройшли війну», – вважає радник Президента.

Він повідомив, що на сьогодні вже 7 учасників АТО з Черкащини перебувають на лікуванні в даному закладі, і додав, що особливістю цього Центру є можливість не лише лікування, а й проходження спеціального курсу реабілітації, до якого залучені психологи та інші фахівці.

На його переконання, система реабілітації для учасників АТО є надзвичайно важливою, виходячи з сумного досвіду постафганського періоду, коли афганці у своїй більшості не були адаптовані державою до мирного, повоєнного життя.

«Тому сподіваємось, що таких помилок нинішнє керівництво нашої держави не допустить, і подібні фахові Центри реабілітації для учасників АТО будуть діяти не лише в Черкаській області», – підсумував Микола Томенко.