У Хмельницькій області на виборах запроваджують посилений контроль і відповідальність

25 Жовтня 2014 10:00
tomenko.ua

tomenko.ua

Позачергові вибори до Верховної Ради, що відбудуться 26 жовтня, будуть захищені від фальсифікацій новим законодавством, самообороною та міліцією.

Про це сьогодні громадські об’єднання та міліція Хмельницького 24 жовтня домовились про спільну охорону правопорядку на дільницях у день виборів. Активісти та правоохоронці будуть діяти однією командою. Оскільки громадяни не мають таких повноважень, як міліціонери, їх вважатимуть помічниками правоохоронців.

Крім того, в УМВС у Хмельницькій області буде створено координаційний центр по протидії порушенням. Будь-хто, ставши свідком порушення, може повідомити про це за телефоном гарячої лінії: 068 7000 795

Чесності на виборах сприятимуть і зміни до законодавства.

Як розповів начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізний, відповідальність за підкуп виборців перенесена в окрему статтю, 160-ту. За цією статтею кримінальна відповідальність буде наставати як для особи, котра намагалась купити голос виборця, так і для самого виборця, який на це погодився. В деяких випадках фальсифіктори можуть опинитися за гратами на строк від 5 до 7 років.