На Дунаєвеччині відкрито Меморіальну дошку Праведникам світу

28 Жовтня 2014 11:50
podilska.info

podilska.info

В селі Зеленче, що на Дунаєвеччині, відкрита Меморіальна дошка Праведникам світу Шиндибило Івану Гордійовичу, Шиндибило Федорі Миколаївні, Будзінській (Шиндибило) Галині Іванівні.

На дошці викарбовано імена сім’ї Шиндибило, які врятували єврейську родину Мар’янських – Мойсея Лазаровича, сільського вчителя, та Єву Львівну – під час масового знищення євреїв у роки Великої Вітчизняної війни.

На урочистому заході, що був проведений у Зеленченській сільській бібліотеці, були присутні сини і онуки Праведників світу Ілля Францович та Анатолій Францович Будзінські. Їм і було надано право відкрити Меморіальну дошку. Ілля Францович розповів присутнім історію порятунку Мар’янських, голова Дунаєвецької районної ради ветеранів Петро Васильович Скоробогач поділився спогадами того періоду, історію про переховування єврейського хлопчика Мойсея Зайбера розповів Голова ради ветеранів села Зеленче Олексій Прокопович Мельничук.

Сільський голова Надія Володимирівна Мосьондз привітала усіх присутніх, побажавши щастя, усмішок і якнайшвидшого встановлення миру в країні.