Вісім районів Хмельниччини братимуть участь у третій фазі проекту ЄС/ПРООН

31 Жовтня 2014 12:12
podilska.info

podilska.info

30 жовтня заступник голови обласної ради Ігор Хитрук взяв участь у скайп-конференції з відбору районів Хмельницької області для участі у третій фазі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

На скайп-зв’язку у київському офісі Проекту були старший програмний менеджер Програми розвитку ООН в Україні Оксана Реміга, Міжнародний менеджер Проекту Джейсінгх Сах та спеціаліст з розвитку громад проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», координатор проектної діяльності в усіх регіонах України Олена Рудіч.

У ході наради було проаналізовано хід впровадження Проекту на теренах Хмельницької області та підведено підсумки результатів проектної діяльності в першій та другій фазах Проекту впродовж 2008-2014 років.

Учасники наради розглянули пропозиції від 20 районів щодо можливостей участі у третій фазі Проекту МРГ, наявного потенціалу, готовності до співфінансування пропозицій громад та запропоновану Проектом МРГ-ІІІ методику оцінки та відбору районів.

Після обговорення пропозицій було запропоновано затвердити рекомендований експертами список районів без змін та розпочати впровадження Проекту, здійснюючи постійний аналіз активності та зацікавленості районів основного списку. Ігор Хитрук погодився з висновками і рекомендаціями міжнародних керівників та підтримав їх пропозицію – затвердити список районів-учасників Проекту МРГ-ІІІ без змін.
Таким чином було прийнято рішення у якому зазначено, що до основного списку учасників Проекту увійшли наступні райони Хмельниччини: Ізяславський. Білогірський. Старосинявський. Новоушицький. Віньковецький. Волочиський. Шепетівський та Чемеровецький.

Визначено також три резервні райони: Городоцький; Красилівський та Летичівський.

У роботі скайп-конференції також взяли участь Марія Хоменко, координатор Проекту від обласної державної адміністрації, заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА. Микола Панасюк, координатор Проекту від обласної ради, заступник начальника відділу з питань внутрішньої політики, адміністративно-територіального устрою та інформаційного забезпечення виконавчого апарату обласної ради та Вячеслав Третяк, координатор Проекту в Хмельницькій області.