Микола Томенко вимагає перевірити керівництво МВС щодо причетності до корупційних схем

5 Листопада 2014 21:25
joinfo.ua

joinfo.ua

За наслідками зустрічі з керівниками підприємств, представниками місцевого самоврядування, а також прийому громадян в м. Переяслав-Хмельницький Київської області радник Президента України Микола Томенко повідомив, що звернеться до Генерального прокурора України стосовно необхідності перевірки причетності керівництва Міністерства внутрішніх справ загалом та заступника Міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря зокрема до корупційних схем.

«Практично в кожній області, де я зустрічаюсь з людьми, називається прізвище цієї людини, яка нібито забезпечує функціонування різноманітних корупційних схем. В деяких областях мова йде про купівлю-продаж посад в системі МВС. А, наприклад, в м. Переяслав-Хмельницький мене поінформували перевізники, що заступник Міністра внутрішніх справ С. Чеботар та його родичі забезпечують діяльність низки так званих «одноразових» компаній, що займаються перевезенням людей з Переяслава до Києва, не сплачуючи жодної копійки податків і, фактично, знищуючи офіційну систему перевезення», – зауважив М. Томенко.

За словами громадян, ця система діє протягом останніх років, з часів Януковича і дотепер. Нічого не змінилося, оскільки «прикриття» на рівні керівництва МВС дозволяє певним компаніям займатися нелегальним перевезеннями людей, не сплачуючи податків до бюджету.

Реагуючи на скарги громадян, Микола Томенко поінформував, що за результатами цих зустрічей у Переяслав-Хмельницькому, він підготує відповідне звернення до Генеральної прокуратури стосовно необхідності перевірки керівництва МВС загалом і заступника міністра С. Чеботаря зокрема щодо причетності до корупційних схем, які призводять до хабарництва і несплати податків до Державного бюджету України.