Хмельничани звинувачують чиновників у незаконних забудовах зеленої зони

11 Листопада 2014 15:18
vsim.ua

vsim.ua

Люди прийшли під стіни Хмельницької міської ради, аби припинилася забудова зеленої зони торговельно-розважальними центрами, офісними будівлями та житловими будинками.

Найбільше активістів  турбує заплава річки Південний Буг на ділянці від Старокостянтинівського шосе до вулиці Свободи, де вже будуються житлові багатоповерхівки.

-Це стосується  і вулиці Панаса Мирного,  і Молодіжної, – каже представник обласної еколого-правової громадської організації «Подільське екологічне товариство» Людмила Казимирова.  – Але звертаємо велику увагу на заплаву Південного Бугу. Вистачить нам уже «Оазисів», «Таврій», «Епіцентрів». Хочемо, аби ця територія нашого міста залишилася зеленою, адже це потрібно для утворення кисню. Від глобальної екологічної кризи врятують тільки зелені насадження.

За словами активістів, зелену зону використовують в комерційній діяльності. Мовляв, чиновники та депутати незаконно роздають під будівництво ділянки, де можна було б висадити молоді дерева та виростити ще один парк.

–  Щоб поміняти цільове призначення земельної ділянки, депутатам достатньо тільки проголосувати «за», – каже  голова хмельницького обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги Наталія Миронова. – Коли вирубувалися дерева на розі Свободи і Прибузької я прийшла в інспекцію і написала заяву, аби розібралися. Ми до останнього часу не думали, що територія, яка там розчищається, готується до будівництва. Депутати змінюють призначення ділянок, які генпланом були передбачені, як зелені зони, де можна організовувати лише місця для відпочинку.

Чиновники не змусили себе довго чекати. До людей вийшов секретар Хмельницької міської ради Костянтин Чернилевський. Він пообіцяв людям зібратися за «круглим столом» та організовано вирішити питання, вислухати усі пропозиції та скарги.

– Такі претензії до міської влади, можливо, і нормальні, – каже Костянтин Чернилевський.  – Але починати потрібно з себе. Ми щороку висаджуємо близько 2 тисяч дерев. Якщо 200 приживається, то нормально. Цього року засадили від вулиці Свободи до «Епіцентру» близько 300 дерев. За неділю хтось повиривав та повикидав їх в річку. Потрібно не тільки саджати, а й зберігати дерева.

vsim.ua

vsim.ua

– Ми прийшли на акцію, бо хочемо зберегти зелені насадження, – каже студент  Денис Гордєєв. – Ми не хочемо жити на асфальті. Чим більше буде нових будинків, тим менше буде зелених насаджень, свіжого повітря.

Джерело: "ВСІМ"