Декомунізація України повинна стати справою фахівців та місцевого самоврядування

12 Листопада 2014 13:57
ipress.ua

ipress.ua

Радник Президента України Микола Томенко звернув увагу на інформацію, яка час від часу з’являється у ЗМІ, про те, що здебільшого в нічний період група людей (зазвичай у масках) «зачищає» Україну від символів тоталітаризму.

«На моє глибоке переконання, настав час ухвалення відповідної державної програми декомунізації та залучення до її реалізації органів місцевого самоврядування, Інституту національної пам’яті та фахівців в питанні історії і краєзнавства до очищення України від символів тоталітаризму, відновлення історичних назв зокрема та історичної спадщини загалом», – вважає М. Томенко.

Він поінформував, що саме таку пропозицію вніс до коаліційної угоди, і вона була підтримана усіма учасниками переговорів. М. Томенко також сподівається, що наступний Уряд спільно з органами місцевого самоврядування почне активно її реалізовувати.

«Ця програма повинна здійснюватись не через нічні дії патріотів в якихось поодиноких містах чи селах України, а бути системною, продуманою та обґрунтованою. Тому я переконаний, що декомунізація України – це справа місцевого самоврядування та фахівців», – підсумував радник Президента.