Хмельницька область планує розпочати зимові канікули у школах на тиждень раніше

12 Листопада 2014 14:41
adm.km.ua

adm.km.ua

Про це на нараді під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Симчишина щодо соціально-економічного розвитку регіону повідомив директор Департаменту освіти і науки Олег Фасоля.

Наразі планується розпочати зимові канікули у навчальних закладах не з 27, а з 22 грудня, щоб зекономити витрати на енергоносії. Звичайно, в окремих випадках, дітям доведеться вчитися у суботу, або залишатися на сьомий урок. Проте, такий крок дасть економію коштів.

До прикладу, осінні канікули у 2 тижні цього року дали змогу зекономити 5 млн. гривень витрат на енергоносії з бюджету.

На нараді обговорено і питання виплати заробітних плат освітянам і працівникам галузі охорони здоров’я. Олександр Сергійович наголосив на тому, що потрібно ефективно використовувати наявний ресурс, вдаватися до економії, де можливо, але випадки, коли вчителів змушують йти у відпустки за свій рахунок – це абсолютно не вихід.

Крім того, розглянуто питання роботи об’єктів ЖКГ та соціальної сфери області в період опалювального сезону. А також, дано відповідні доручення щодо сприяння промисловим підприємствам області у зв’язку з ситуацією, що склалась через втрату ринків збуту. Адже саме від роботи наших підприємств залежить наповнення обласного бюджету.

Також обговорено план заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів —пам’ятний день в Україні, що цьогоріч припадає на 22 листопада.