У Хмельницькому діти продають свої малюнки, щоб зігріти воїнів АТО

19 Листопада 2014 14:45
ye.ua

ye.ua

За виручені кошти від продажу робіт придбають теплі речі для військових.

На благодійній виставці-продажу “Мистецтво заради миру” представлено більш ніж 100 робіт викладачів і учнів дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва й шкіл естетичного виховання міста Хмельницького. Вона триватиме три тижні, а всі кошти, виручені від продажу мистецьких робіт, будуть направлені на підтримку українських військових, які перебувають у зоні АТО. За словами організаторів, кожен охочий може придбати собі роботу до душі, і одночасно зробити гарну справу. 

“64 роботи представили учні художньої школи, одинадцять — музична школа №2 і дитяча школа мистецтв “Райдуга”, двадцять — викладачі і місцеві художники, а також у нас є 21 робота з декоративно-прикладного мистецтва: це вироби з кераміки, витинанки тощо. Виставка щойно відкрилась, а картини вже купують”, – розповідає адміністратор виставкової зали Жанна Дроздова.

картини-2картини-6 картини-3 картини-4 картини-5ye.ua

ye.ua

Ціна картин — від 50 гривень до кількох сотень і навіть тисяч гривень, проте за бажанням покупець може заплатити більше, адже кошти підуть на допомогу військовим. Оцінювали роботи за згодою виконавця, а ціну дитячих визначали викладачі. Дорожче коштує робота в рамці. 

Викладачі школи розповідають: діти охоче малювали картини, знаючи, що можуть своєю працею допомогти військовим. Спочатку учні писали листи бійцям АТО, а потім з’явилася ідея, що художники можуть допомогти мистецтвом. За гроші, вилучені від продажу робіт, Хмельницький обласний благодійний фонд “Центр Добриня” придбає бійцям АТО теплий одяг.

“На виставку ми запрошували друзів, знайомих, усіх, хто бажає купити чудову роботу і зробити гарну справу. На ці кошти ми плануємо закупити берці, термобілизну, бушлати військовим, які зараз нас захищають на Сході”, – каже викладач художньої школи та член Хмельницького обласного благодійний фонду “Центр Добриня” Анна Витишина.

Відвідувачі виставки називають роботи теплими і світлими. На них і допомогу військовим — грошей не шкода.

“Я купила картину, яка найбільше сподобалась, заплатила 100 гривень. У ній багато тепла, радості, відчувається патріотичність дитини. Дівчинці лише десять років, а вже видно, що вона дуже любить свою країну”, – ділиться враженнями хмельничанка Лідія Іванівна.Представники міської влади, які також завітали на відкриття виставки, покидали її не з порожніми руками. Зокрема, мер Сергій Мельник придбав аж дві картини. За його словами, роботи йому дуже сподобались, бо випромінюють життєрадісність. 

Поки триватиме виставка, продані роботи відразу віддаватимуть покупцям, аби було видно, як активно хмельничани долучаються до допомоги військовим. 

Придбати роботу і, водночас, допомогти у придбанні теплих речей воїнам АТО, можна у виставковій залі Хмельницької дитячої школи образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва (вулиця Проскурівська, 67).