У Хмельницькому маскувальні сітки для військових в АТО плетуть навіть діти

19 Листопада 2014 14:27
vsim.ua

vsim.ua

Хмельничани долучились до виготовлення маскувальних сіток для української армії. У плетінні беруть участь як дорослі жінки, так і діти.

Активістка Тамара Кононенко розповідає, що ця ідея давно не нова. Спочатку, Хмельницький у числі інших міст долучився до так званого флешмобу – створення маскувальних сіток в АТО. Згодом, волонтери почали самостійно організовувати таку допомогу та доставляти їх на Схід.

– Найперші сітки, які ми виготовили, поїхали до Києва, – повідомила пані Тамара. – Зараз над плетінням сіток нашим бійцям працює біля 20-и людей. Однак, майже щодня до нас долучаються нові люди.

Жінка каже, що розмір однієї сітки близько 3х4 м і на її створення волонтери витрачають один-два дні, в залежності від того, скільки людей її плетуть. Смужки, з яких робиться маскувальна сітка, із льняного полотна. Зараз жінки працюють над виготовленням зимової маскувальної сітки – із білого полотна.

сетки-2сетки-3vsim.ua

vsim.ua

– Допомога у нас адресна, – пояснює волонтерка, – Ми маємо забезпечити усім необхідним один батальйон, після чого переходимо до наступного.

Окрім маскувальних сіток, жінки  плетуть «кікімори», маскувальні костюми, в’яжуть шкарпетки, балаклави.

До праці можуть долучитись усі бажаючі. Допомагають активістам навіть маленькі діти – приходять самі або допомагають з батьками. Жінки для цього знаходять вільний від роботи час та допомагають, хто чим може. Хтось приносить непотрібні матеріали, дехто – фінансово, або ж робочою силою.

Для тих, хто хоче долучитись, звертатись: Палац творчості дітей та юнацтва (вул. Свободи 2/1) або за телефонами: 097 4925473 – Тамара Кононенко, 096 2061682 – Інна Каськова,  097 3495837 – Галина Циц.

Джерело: "ВСІМ"