У Хмельницькому Митрополит закликає дотримуватись посту і обмежити розважальні заходи

25 Листопада 2014 13:55
vsim.ua

vsim.ua

Хмельницький і Старокостянтинівський Митрополит Антоній звернувся до виконкому Хмельницької ради з проханням обмежити розважальні заходи у Хмельницькому до моменту закінчення АТО.

За словами Митрополита, до Хмельницької єпархії УПЦ вже неодноразово звертались з проханням посприяти вирішенню цього питання.

– Сьогодні, коли країна у скорботі та в стані неоголошеної війни, коли щоденно гинуть найкращі патріоти України, а кожен свідомий українець прагне допомагати бійцям передової, досі продовжують працювати розважальні заходи, – каже Митрополит. – Нічні дискотеки, бари, клуби – усе функціонує, наче нічого й не сталося. Там тривають свята у супроводі феєрверків, салютів, гучної музики та надмірного споживання алкоголю, – пояснив архієрей. – Виходить так, що когось стан країни зачіпає за живе, хтось з останніх сил допомагає матеріально, волонтери постійно збирають одяг і харчі, а інші просто розважаються, ведуть аморальний спосіб життя і нічим не переймаються.

Митрополит також закликав усіх до того, аби в дні Різдвяного посту  люди обмежили роботу розважальних закладів до 22:00 та, за можливістю, скасували різного роду народні святкування і розваги, особливо з феєрверками та салютами до завершення АТО. Тим паче, як зазначив Митрополит Антоній, заощаджені з цього кошти можна буде використати на допомогу армії та біженців.

Нагадаємо, виконком Хмельницької міської ради тимчасово заборонив використання піротехнічних засобів на території міста ще з 14 серпня 2014 року в період проведення АТО на Сході України. Крім того, тоді ж виконавчий комітет прийняв рішення обмежити проведення у Хмельницькому масових культурно-розважальних заходів.

Джерело: "ВСІМ"