На Хмельниччині бунт в колонії: 195 в’язнів оголосили голодування

26 Листопада 2014 15:20
ye.ua

ye.ua

195 засуджених Ізяславської колонії на Хмельниччині відмовилися від їжі. В’язні невдоволені порядком в установі, вимагають від адміністрації надати їм передбачені законодавством пільги. Адміністрація заявляє, що таким чином владу в колонії хочуть захопити кримінальні авторитети.

“Персонал установи перебуває під постійним тиском своїх рідних та близьких. Це пов’язано з тим що криміналітет, який поза межами установи, шантажує, щоб персонал підкорявся їм, щоб в’язні могли користуватися забороненими предметами”, – каже перший заступник начальника Ізяславської Замкової виправної колонії №58 Павло Друченко.

Це не перший випадок голодування у цій установі. У вересні 75 ув’язнених відмовилися від їжі. Тоді засуджені пояснювали небажання харчуватися очищенням організму від шлаків.

У жовтні за тиждень до виборів до Верховної ради відмовились від їжі понад двісті ув’язнених.

“Це не пов’язано з виборами, це пов’язано з колонією і тим, що тут відбувалося протягом багатьох років. Адміністрація пішла на законні поступки і засуджені почали приймати їжу”, – казав ув’язнений Таїр Меметов.

25 листопада ситуація повторилася. Один із засуджених на умовах анонімності пояснив ситуацію: “Авторитети намагаються захопити владу, проте їх підтримують не всі засуджені.

Купка засуджених впливають на основну масу, погрожуючи їм фізичною розправою, примушують їх не виходити на роботу, відмовлятися від їжі”, – розповів інформатор.

До колонії неодноразово виїжджала обласна спостережна комісія, громадські активісти, представники влади та правозахисники. Останні оцінили умови перебування засуджених як задовільні.

Джерело: Gazeta.ua