Об’єднані патрулі з працівників ДАІ і ППС вже охороняють порядок на вулицях Хмельницького

27 Листопада 2014 12:37
ye.ua

ye.ua

Щоправда, новостворений підрозділ поки що не має назви.

24 листопада розпочався практичний етап експеременту з реформування системи МВС України. Відтак, громадський порядок у Хмельницькому вже охороняє уніфікований підрозділ з даішників і звичайних патрульних.

“Головна мета цього експеременту — це гарантувати громадянам безпеку. Якщо вони потрапляють у ДТП, чи їхньому здоров’ю і життю щось загрожує, людина у формі повинна допомогти. Це й буде обов’язком новоствореного патруля — допомагати у всіх ситуаціях”, – наголошує заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

Як він пояснює, у ході експеременту виникає багато питань, які вирішуються у Міністерстві внутрішніх справ, а якщо потрібні зміни до законодавства, то звертаються до Верховної Ради.

ye.ua

ye.ua

“По суті, ми об’єднуємо зусилля підрозділів міліції, які виконують одне завдання: допомагають людям і захищають їх – на вулиці, на дорозі, в кінотеатрі тощо. До експеременту залучено 53 члени особового складу міліції: 20 від ДАІ і 33 – від ППС. Місто розбили на шість секторів, в кожному з них чергує один екіпаж, відповідно нові патрулі складаються із двох представників ППС та інспектора ДАІ”, – розповідає Сергій Яровий.

За його словами, у Хмельницькому функціонуватиме єдина система GPS-навігації, місцезнаходження патрулів відображатиметься у черговій частині. Якщо траплятиметься якась пригода, черговий відправлятиме найближчий наряд. Це також дасть можливість визначити, за який період часу патруль відреагує на виклик. 

“В Україні давно потрібно було створити дієву ефективну службу для боротьби зі злочинністю. Цей експеремент дозволить зрозуміти, що робити далі з усією системою МВС. Наразі ми готуємо пакети документів до Верховної Ради, це стосується прав і обов’язків співробітників та інших питань”, – каже начальник Департаменту ДАІ УМВС України Анатолій Сіренко.

Він зазначає, що найближчим часом у Хмельницький направлять 12 додаткових автомобілів “Toyota Рrius”. Також планують забезпечити експерементальні патрулі приладами для вимірювання рівня алкоголю в крові, радарами, відеореєстраторами. Усе, що у ході експеременту позитивно сприймуть працівники міліції і мешканці міста, — впровадять.

Практичний етап експеременту триватиме до 22 лютого 2015 року. За цей період працівників уніфікованого підрозділу навчатимуть, як вони мають охороняти громадський порядок у місті. До 28 лютого результати експеременту аналізуватимуть та опрацюють остаточний варіант об’єднання патрульної служби і ДАІ. Вже після цього, ймовірно, такі ж підрозділи створюватимуться в інших містах України.

Як зазначає Сергій Яровий, проблема виникла і в тому, як назвати новий підрозділ. Це може бути одна з назв, які вже існують, або ж нова, яка позитивно сприйматиметься населенням. Хмельничан же закликають активно долучатися до обговорення ефективності впровадження експеременту.