Два ВНЗ на Хмельниччині зайві, вважають у Міносвіти

30 Листопада 2014 14:14
vsim.ua

vsim.ua

У Міністерстві освіти та науки запропонували 53 керівникам вишів по всій країні визначитися з доцільністю діяльності закладів до травня 2015 року.

Причиною у відомстві називають невідповідність ліцензованим умовам цих ВНЗ, а також те, що при підготовці фахівців спеціальності дублюються.

– Аналіз оцінки діяльності навчальних закладів під час акредитації дає підстави прогнозувати, що не всі вищі навчальні заклади зможуть утримати високу планку оцінки освітньої діяльності, якщо не будуть це робити у кооперації з потужними вищими навчальними закладами, які  мають досвід, колективи науково-педагогічних працівників високого професійного рівня, науково-методичний потенціал та матеріально-технічну базу, – заявив у листі міністр освіти Сергій Квіт.

До переліку потрапили два у Хмельницькій області. Це філії приватного вищого навчального закладу «Європейський університет», розташовані у Кам’янці-Подільському та у Нетішині.

Довідка «ВСІМ»: «Європейський університет»  заснований 1991 року. У структурі університету: Науково-навчальний інститут права та безпеки підприємництва, Науково-дослідний інститут системних досліджень стабілізації і розвитку економіки та факультети: економіки і менеджменту, інформаційних систем і технологій, юридичний, безпеки підприємництва, практичного підприємництва і професійної адаптації, 25 філій у різних містах України, а також Бізнес-коледж, Гімназія і дитяча школа-сад.

Джерело: "ВСІМ"