У Хмельницькому презентували книжку «Хмельницькі краєзнавчі студії»

1 Грудня 2014 20:16
vsim.ua

vsim.ua

Першу збірку з цієї серії на розсуд читачів представили у краєзнавчому відділі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Островського.

– Ми сьогодні презентуємо перший випуск нашого науково-краєзнавчого збірника, який називається «Хмельницькі краєзнавчі студії», – розповів голова Хмельницької міської організації краєзнавців Юрій Блажевич.

vsim.ua

vsim.ua

– Таку подію ми вирішили сьогодні присвятити також невеличкому ювілею нашої колеги Наталії Стрельбіцької. Наш збірник виходить вперше і ми надіємося, що він буде виходити щоквартально, частину за наші кошти, частину за спонсорські.

vsim.ua

vsim.ua

«Хмельницькі краєзнавчі студії»- невеличка книжка, в якій понад 30 авторів писали про історію та сьогодення нашого Хмельницького краю, Поділля. В книжці є статті також і з Вінницької області з архіву наукових установ. За задумкою авторів це буде досить гарний збірник, який допоможе нашим краєзнавцям, освітянам, працівникам культури, журналістам, і всім тим хто полюбляє, і хоче знати історію нашого краю. В шкільних програмах є окремі розділи, які стосуються історії нашого краю, тому вона підійде також для учнів шкіл та вчителів.

збірка-5vsim.ua

vsim.ua

Окрім поздоровлень з нагоди виходу першої книжки, всі присутні дарували слова-привітання з ювілеєм старшому науковому співробітнику Хмельницького краєзнавчого музею Наталії Стрельбіцькій.

vsim.ua

vsim.ua

Джерело: "ВСІМ"