Люди з обмеженими можливостями просять згадувати про них не лише у свята

3 Грудня 2014 20:45
ye.ua

ye.ua

У Хмельницькому привітали інвалідів і тих, хто їм допомагає.

З нагоди Міжнародного дня інвалідів сьогодні, 3 грудня, в обласній філармонії хмельничанам з вадами здоров’я подарували концерт і гарний настрій. Такий день – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, які потребують захисту та підтримки. За словами секретаря міської ради Костянтина Чернилевського, у Хмельницькому проживає більше 22 тисяч людей з особливими потребами.

“Важливо, щоб такі люди могли повноцінно жити, працювати і відпочивати серед здорових. Тому міська влада їх намагається підтримувати. Зрозуміло, того, що ми робимо, – недостатньо, адже така категорія населення потребує особливого ставлення, турботи і уваги”, – зазначає Костянтин Чернилевський.

На свято прийшли члени різних громадських організацій інвалідів Хмельницького. Це чудова нагода поспілкуватися і обговорити наболіле.

ye.ua

ye.ua

“Добре, що в Україні відзначають такий день, завдяки цьому ми привертаємо увагу до наших проблем. Хотілося б звичайно, щоб не тільки один день на рік згадували про інвалідів, а й повсякденно, – розповідає голова обласної організації УТОС Лариса Кірікіщук. – Нам допомагає міська влада, звичайно, це крапля в морі, але ми вдячні і за це. Ми щороку сподіваємося, що держава приділятиме більше уваги людям з особливими потребами, проте частіше вони залишаються з проблемами, яких не злічити, сам-на-сам”.

ye.ua

ye.ua

Від міської ради члени громадських організацій інвалідів отримали продуктові набори. У пакунках, закуплених за рахунок міського бюджету, найнеобхідніше: олія, рис, гречка, сардина. 

“Традиційно ми співпрацюємо з цими організаціями, вони надали список інвалідів. За цим списком закупили 840 продуктових наборів”, – розповідає заступник начальника управління праці і соціального захисту населення Валентина Костенецька.

ye.ua

ye.ua

Інваліди дякують за подарунки, але просять посадовців не залишати їх наодинці зі своїми проблемами.

“Головне, щоб цей день чиновники не сприймали як чергову “галочку” у своїй роботі. Концерт влаштували, подарунки дали — і забули”, – нарікає член міської організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Алла Ніколюк.

ye.ua

ye.ua

На щастя, поряд із неповносправними все ж є ті, хто хоче допомогти. На урочистостях відзначили людей, які допомагають інвалідам Хмельницького не словом, а ділом. Також оголосили подяку митрополиту Хмельницькому і Старокостянтинівському Антонію та директору ПрАТ “Фірма “Бакалія” Олександру Матняку. 

“Господь закликає нас до милосердя, щоб ми помічали тих, хто потребує. Мова не лише про матеріальне, а про увагу і турботу. Разом з тим, справжній християнин свою допомогу має тримати у секреті”, – пояснює секретар управління Хмельницької єпархії УПЦ МП отець Олександр Дацюк.

инвалиды-6

ye.ua