Хмельничани власноруч піймали аферистів

4 Грудня 2014 12:20
vkurse.ua

vkurse.ua

Одна з фірм розповсюджує оголошення в громадському транспорті та Інтернет-мережі про ріелторські, шлюбні, похоронні послуги. Заодно обіцяють працевлаштування.  Хмельничан зустрічають у фешенебельному офісі та беруть завдаток. Ілюзія безпечності триває два-три дні. Потім надавачі послуг зникають у невідомому напрямку. Ошуканих ними хмельничан на сьогодні вже більше сотні.  Фірма досі працює у нашому місті, а міліція поки спостерігає.

Шукали  роботу… а тепер в міліції. У перші дні зими – ці люди прийшли до міського відділу МВС не грітись, а шукати правди. Вже другий тиждень вони пишуть заяви та просять про допомогу правоохоронців – аби повернути свої кревно зароблені. Бо потрапили  до лап гастролерів-шахраїв.

Представники товариства з обмеженою відповідальністю заманюють людей оголошеннями у громадському транспорті та Інтернет-мережі. Після зустрічі, у кожного з цих хмельничан відмінусувалось із без того скупого сімейного бюджету. У роботі не гребували нічим і ніким. Серед постраждалих бійці АТО, пенсіонери, вагітні та переселенці. Ця сім’я втекла від війни з Донецька, і на мирній території стала заручницею  шахраїв.

Саме Олег вивів на чисту воду шахраїв та зібрав всіх ошуканих разом. Провів власне розслідування: є записи на диктофоні та всі договори. Встановив:  посередники – звичайні гастролери. Розповідає: до них викликали міліцію. Ті приїхали в орендований офіс, відібрали пояснення і… відпустили.  Люди написали заяви до міліції – але тиждень чекали відповіді. Тепер знову у відділку і масово пишуть.

Як з’ясували постраждалі – від фірми-посередника потерпають вже більше сотні людей, а загальна сума оборудок – кілька сотень тисяч гривень. Ошукані справу на гальма спускати не збираються.

Джерело: 33 канал