У Хмельницькому сім’ї переселенців з Донецька відмовили у держвиплатах

4 Грудня 2014 12:12
ngp-ua.info

ngp-ua.info

У Хмельницькому сім’ї переселенців з Донецька відмовили у держвиплатах, які призначені як допомога для проживання мешканцям окупованих територій.

Про це “Незалежному громадському порталу” повідомила Олена Бессарабова.

Вона надала листа від начальника управління праці та соціального захисту населення міськради Слов’яна Воронецького, який зазначив: “Кошторисні видатки, які передбачені на 2014 рік, повністю використані”.

“Ось отримали відповідь з управління праці та соцзахисту населення, в якому йдеться про те, що моя дитина і чоловік, які вже більше 4 місяців знаходяться у Хмельницькому, не можуть розраховувати на підтримку держави. Куди поділися гроші? Як жити тим, кому ви пообіцяли підтримку? Гірше жити в чужому місті з дитиною, знімати житло або ж у містах, де немає соцвиплат і пенсій”, – наголосила Олена Бессарабова.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України затвердив порядок надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання.

Про це йдеться у постанові уряду № 505 від 1 жовтня 2014 р.

Грошова допомога особам, які переміщуються, у таких розмірах: для непрацездатних осіб (пенсіонери, інваліди, діти) – 884 грн на одну особу; для працездатних осіб – 442 грн на одну особу.

Загальна сума допомоги на сім’ю розраховується як сума розмірів допомоги на кожного члена сім’ї та не може перевищувати 2 тис. 400 грн.