Правий сектор у Хмельницькому звинуватив волонтера у продажу кровоспинних препаратів

5 Грудня 2014 14:14
kurs.if.ua

kurs.if.ua

Третього грудня представники “Правого сектору” та ВО “Свобода” провели контрольну закупку кровоспинних засобів у відомого у Хмельницькому волонтера Миколи Мужичука. Він є представником благодійного фонду “Озеро надії”.

“На зустріч Микола прийшов із метою продати 20 кровоспинних засобів за ціною 1000 гривень, хоча насправді вартість одного становить лише 4 гривні. Тут немає складу злочину, але ми ці засоби даємо безкоштовно всім, хто їде в зону АТО, а він їх продає. Тому тут лише питання совісті”, – заявив у коментарі НГП керівник хмельницького осередку “Правого Сектору” Анатолій Медведчук.

Микола Мужичук свою провину не визнає та каже, що “Правий сектор” до кінця не розібрався у ситуації. “90 відсотків цього препарату ми справді безкоштовно роздаємо всім, хто їде в зону АТО. Препарат безумовно потрібен, але він також коштує грошей. Один раз, двічі, тричі – ми можемо роздати за власний кошт. А що робити далі? Тому 5-10 відсотків від всього виробленого препарату ми продаємо, аби на вилучені кошти зробити ще і роздавати всім, хто цього потребує”, – запевнив НГП волонтер.