Вернісаж у Кам’янці-Подільському

11 Грудня 2014 16:16
podilska.info

podilska.info

Колись учениця, а тепер директор і викладач дитячої художньої школи Олена Савчук відзначила 25-річницю своєї творчої діяльності. З цієї нагоди запросила у заклад своїх нинішніх учнів та випускників, підготувавши вернісаж їх робіт.

– Ідея цієї виставки виникла в мене рік тому. Подумала, що ніби пора. Тим більше, відзначаю педагогічний ювілей. Знала, що в мене багато учнів. Фонди нараховують велику кількість робіт. Але коли почала переглядати їх – розгубилась. Дуже багато гідних картин. У цій залі, на жаль, умістилося тільки близько 60», – розповідає Олена Іванівна.

podilska.info

podilska.info

Після закінчення живописно-педагогічного факультету Кишинівського республіканського художньо-педагогічного училища ім. Репіна вона повернулась у рідні стіни викладачем. За цей період підготувала сім випусків. Тільки з 2000 року з-під свого викладацького крила випустила 90 учнів, 42 з яких своє творче захоплення перетворили у професію.

– Чи все Вам у педагогічній праці давалось легко?

– Легко ніколи не буває. Я по натурі – борець і люблю собі доводити, що можу більше. Ніколи не думала, що стану директором. Любила свою викладацьку роботу. Переймалась кожною дитиною. Але за мене, напевно, вирішила доля.

– Серед Ваших випускників – і майбутні лікарі, і математики…

– Головне, щоб вони росли патріотами. Зрештою, не може бути стовідсоткової віддачі. Хоча є такі випадки, коли паралельно з основною не мистецькою професією діти займаються фотографією, малюванням чи іншою творчою діяльністю. Для мене – це справжня нагорода.

podilska.info

podilska.info

З ювілеєм Олену Іванівну вітав рідний викладацький колектив, колеги із мистецьких шкіл, представники департаменту гуманітарної політики міської ради.