Хмельницькі перевізники почали шантажувати владу підвищенням вартості проїзду

17 Грудня 2014 18:55

перевезенняХмельницькі перевізники опосередковано заговорили про підвищення вартості проїзду.

Як повідомляє прес-служба міської ради, під час зустрічі перевізників з міською владою депутат міської ради і один з великих перевізників обласного центру Сергій Мандзій наголосив, що перевізники в нинішніх умовах просто виживають.

На його думку, значним полегшенням для перевізників була б відміна пільгових перевезень і призначення адресної допомоги. Пан Мандзій попросив управління транспорту та зв’язку міської ради підготувати відповідне звернення від депутатського корпусу до Верховної Ради України.

“Якщо не скасувати пільговий проїзд то доведеться підвищувати вартість проїзду, а це робити просто некоректно, адже заробітна плата в людей не зросла, а навпаки реально зменшилася. Сьогодні ми говоримо не про розвиток транспортних перевезень в Хмельницькому, а про їх виживання”, – наголосив депутат.

Як відомо, востаннє вартість проїзду у громадському транспорті Хмельницького зростала 21 травня 2014 року. Тоді ціна на пасажирські перевезення у маршрутних таксі зросла на 50 копійок і зараз становить 3 грн; міських автобусах – з 2 грн – до 2,5 грн; у тролейбусах – з 1,25 грн – до 1,5 грн.

Нагадаємо, що у липні цього року Хмельницька область одержала з держбюджету 24 млн. грн для відшкодування за перевезення пільговиків, що становило 80,4% до планових призначень за січень-липень поточного року на відшкодування за пільговий проїзд окремих категорій громадян.