Хмельничанка стала абсолютною чемпіонкою “Дитячої ліги – 2014 року”

24 Грудня 2014 19:03
Також на ярмарку волонтери продавали браслети, кошти виручені за їхню реалізацію будуть направлені на допомогу солдатам, які воюють у зоні АТО.

Також на ярмарку волонтери продавали браслети, кошти виручені за їхню реалізацію будуть направлені на допомогу солдатам, які воюють у зоні АТО.

У Києві на базі СКА “Армієць” відбувся Всеукраїнський турнір 16 сильніших фехтувальників “Дитячої ліги 10-13” у кожному з трьох видів зброї, на який прибули юнаки і дівчата двох вікових груп (2003-2004 та 2001-2002 років народження).

Відмінно на змаганнях шпажисток серед молодших виступила хмельничанка Єва Мазур. Своє беззаперечне лідерство вона підтвердила 14 перемогами в 15 поєдинках, котрі проводились до 4-х уколів. Це дало змогу їй у загальному заліку за підсумками 7 попередніх турнірів та фіналу обійти всіх суперниць (всього було заявлено 63 дівчини) і стати абсолютною чемпіонкою “Дитячої ліги – 2014 року”. Єва гідно пройшла всю дистанцію, виступила в 5 з 7 попередніх турнірів, з яких виграла три (в Києві, Одесі та Хмельницькому).
В минулому році вона зайняла 5 загальне місце. Нині ж, вперше за три сезони ліги, представник Хмельниччини, в її особі, зійшов на першу сходинку п’єдесталу.

Хороший почин хмельничанки підтримали шаблісти з Нетішина.

Так, Софія Коваленко серед 10-11 річних дівчат повторила успіх Єви. Обігравши 14 з 15 опоненток, стала першою на турнірі. А Олена Савчук у старшій групі (12-13 років) теж не залишила ніяких шансів суперницям, здобувши першість. У загальному заліку Олена стала третьою. Третє призове місце у старшій групі шаблістів дісталося на турнірі сильніших нетішинцю Нікіті Кузнєцову.

На жаль із-за фінансових проблем, спортсмени з міста енергетиків виїжджали не на всі попередні змагання, то ж мали мало шансів на високі позиції за підсумками всього сезону, але у фіналі продемонстрували свій потенціал сповна. Сподіваємось, що попереду в них високі цілі і гучні перемоги, яких досягли олімпійці Нетішина.