Не можна ухвалити оптимальний бюджет під загрозою чергової відставки прем’єра або спекулюючи на темі війни

24 Грудня 2014 20:42
nbnews.com.ua

nbnews.com.ua

«Парламент вже втомився ухвалювати законопроекти з аргументами, що у разі їх неухвалення, А. Яценюк знову піде у відставку, або ми в черговий раз програємо війну з Росією… Очевидно, що особливо при розгляді такого важливого документу як Державний бюджет України, де йдеться про життя людей, їхні пенсії, заробітні плати, соціальні виплати тощо, в Уряду повинні бути більш серйозні аргументи для схвалення його Верховною Радою, аніж чергові спекуляції війною чи погрози відставки», – переконаний Микола Томенко.

Зокрема, він як Голова парламентського Комітету з питань екологічної політики поінформував, що Комітет ухвалив рішення не підтримувати ідею радикального скорочення чорнобильських програм.

Також Микола Томенко вважає, що неприпустимим є скорочення програм соціальної підтримки афганців, а також видатків на галузь освіти, науки, культури та спорту.

На думку народного депутата, перед розглядом Проекту Держбюджету у Верховній Раді треба було його обговорювати з фахівцями, експертами, представниками громадських організацій, а не робити це після того, як бюджет вже переданий на розгляд парламенту.

«Добре, що нам вдалося переконати Уряд продовжити дискусію стосовно Держбюджету, а не ухвалювати його «всліпу» за один день», – зауважив М. Томенко.