В банкоматах грошей немає, а на руки видають лише по 300 гривень

25 Грудня 2014 09:29
ye.ua

ye.ua

Вкладники “Дельта Банку” у Хмельницькому не можуть забрати свої кошти.

Вже більше тижня вкладники “Дельта Банку” штурмують його філії у Хмельницькому, аби забрати свої “кровні” заощадження. Разом з ними у довжелезних чергах мусять стояти і пенсіонери, котрі отримують виплати на картки цього банку. Люди кажуть, банкомати “Дельта Банку” не працюють вже близько двох тижнів, а в касах виплачують за день лише 500 гривень пенсії та 300 гривень з депозиту.

“Вже другий день приходжу за депозитом. Вчора дали 300 гривень. Якщо за пенсією люди приходять, то їм дають 500 гривень. В банкоматах готівки немає. Найголовніше, що нам нічого не кажуть, не пояснюють”, – нарікає Галина Боличева.

У Хмельницькому є дві філії “Дельта Банку”: по вулиці Кам’янецькій, 52 та 52/2 (на розі з вулицею Проскурівського Підпілля). Перед відділеннями банку – натовп. Люди агресивно налаштовані і ще зранку займають чергу, щоб забрати свої гроші. Це – пенсії, соціальні виплати, депозити, зарплати. Сьогодні тут близько сотні людей, охоронець запускає по кілька осіб у середину і зачиняє двері на ключ.

ye.ua

ye.ua

“У мене тут депозит. Вчора вперше прийшов, забрав 300 гривень, сьогодні, якщо пощастить, заберу ще 300 гривень. Ми не розуміємо, що відбувається. Напевно, банк розвалюється. Читаю в інтернеті, що “Дельта Банк” впродовж 3-6 місяців виплатить усі вклади. Та боюся, якщо не встигну забрати свої заощадження, вони залишаться банкові або в когось у кишені”, – каже Володимир Дзюба.

ye.ua

ye.ua

Люди у черзі напружені. Починаються сварки, штовханина. Декому доводиться стояти надворі у таку погоду вже два тижні. В іншому відділені банку людей впустили у приміщення. Там спокійніше, проте працює лише одна каса, тоді як в іншій філії – дві. Найцікавіше, що тих, хто сплачує кредит, пропускають без черги.

“Я прийшов погасити кредит. От тепер думаю, якщо така ситуація, можливо мені не варто сплачувати ці гроші… За логікою, якщо банк людям депозити не віддає, то, може, й мені не виплачувати йому кредит? От мій брат ніяк не може забрати пенсію, але ж держава перерахувала гроші, чому ж банк не віддає їх людям усі і відразу?”, – міркує хмельничанин Костянтин.

ye.ua

ye.ua

“Це просто жах. Нам не віддають наші гроші. Нічого не говорять. Щоб забрати свій депозит, треба ходити сюди кожен день. У мене пенсія 1200 гривень, значить я повинна прийти сюди три рази і відстояти кілька годин у черзі. Вчора я забрала тисячу: по 500 гривень в обох відділеннях”, – розповідає пенсіонерка Галина Година.

Тим часом, на офіційному сайті банку повідомляють, що акціонери “Дельта Банку” працюють над відновленням його платоспроможності. Один з акціонерів установи, Микола Лагун, виступив у ЗМІ із запевненням, що банк врятують без втручання держави: акціонери, у тому числі він і американська група “Cargill”, “доллють” в банк 1,2 млрд гривень. Дельта Банк обіцяє повернення вкладів і вирішення проблем із готівкою.

Та вкладників це мало заспокоює. Вони не розуміють, чому вчасно не можуть отримати власні гроші. Люди не знають, куди звертатися по допомогу. Особливо важко тим, хто живе на саму пенсію, і мусить відстояти кілька годин у черзі, щоб отримати лише частину грошей.

дельта-банк-5ye.ua

ye.ua