У Волочиську відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку

28 Грудня 2014 17:20
adm-km.gov.ua

adm-km.gov.ua

У четвер, 25 грудня, у м. Волочиськ відбулось урочисте відкриття пам’ятника видатному українському поету, громадському діячеві, справжньому патріоту України Тарасу Григоровичу Шевченку з нагоди 200-річчя від дня його народження, за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Володимира Коваля, заступника голови районної ради Сергія Пазюка, першого заступника Волочиського міського голови Олександра Васильченка, депутата обласної ради Віктора Чубара, сільських та селищних голів.

Урочистості відбулись одразу після проведення чергового засідання колегії районної державної адміністрації у сквері біля Волочиської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1, де і розташований пам’ятник українському Кобзареві.

Присутніх на заході було чимало. На урочисте відкриття пам’ятника також завітали представники громадських організацій району, учасники Майдану та Революції Гідності, жителі міста.

Спершу, для усіх присутніх на заході, хор районного будинку культури «Гармонія» виконав пісню «Реве та стогне Дніпр широкий», слова якої і були написані видатним сином українського народу Тарасом Шевченком.

Далі перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Коваль, заступник голови районної ради Сергій Пазюк та перший заступник Волочиського міського голови Олександр Васильченко урочисто перерізали стрічку та відкрили пам’ятник Т. Шевченку.

Під звучання гімну Євромайдану «Пливе кача» усі присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто в далекому минулому і під час Революції Гідності ціною власного життя виборювали незалежність України та її народу.

До учасників урочистостей звернулися представники обласної, районної та міської влади, які наголосили що кожен українець повинен знати наших героїв, а особливо таких, як Тарас Шевченко, який протягом усього життя боровся за незалежність своєї Батьківщини та за гідне і вільне життя її народу. Представники влади привітали волочисьців із такою визначною подією та побажали мирного неба над головою і гідного життя у незалежній європейській Україні.

Після привітань учні ЗОШ № 1, активіст Євромайдану та Революції Гідності Олександр Віннічук, та місцевий поет Микола Федчишен прочитали громадськості вірші про величного українського поета Тараса Шевченка, а далі настоятель храму Покрова Пресвятої Богородиці, митрофорний протоієрей Микола Фатич освятив пам’ятник великому Кобзареві.

На завершення заходу його учасники поклали до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку корзини квітів та віддали йому свою шану і подяку за багаторічну боротьбу і страждання в ім’я незалежності України та волі її народу.

Джерело: ЗУНР.ІНФО